Het is bijna kerstmis en Celebrate Books heeft ter gelegenheid van deze feestdag drie verschillende boxen opgesteld. Of naja, verschillend… de inhoud van de boxen is bij alle drie de boxen hetzelfde, behalve het boek. Het boek was deze keer namelijk van tevoren bekend. Je kon kiezen uit de volgende boeken:

  • Kids of Appetite, een Engelstalig boek geschreven door David Arnold
  • List & leugens, limited edition van Leigh Bardugo
  • Het Boekendagboek, GoodReads op papier van Blossom Books

Ik dacht dinsdag dat mijn box nog helemaal niet binnen gekomen was, en dat hij eigenlijk woensdags pas zou komen. Tot mijn moeder vroeg wat toch dat ene pakketje wat in de gang lag was… Ongemerkt is de postbode dus toch nog langs gekomen!

Wat meteen opvalt is dat de verpakking van deze box anders is dan wat we normaal van Celebrate Books gewend zijn. Bij de andere boxen kreeg je altijd een kartonnen doos. Bij deze box was dat echter niet het geval, omdat één van de goodies niet in de box zou passen. Nu werd het ingepakt in kerstpapier, wat echt het gevoel gaf dat ik een kerstcadeautje aan het uitpakken was. De goodie die niet in de kartonnen doos zou passen is ook de eerste goodie die ik tegen kwam. Allereerst dacht ik dat het een foute kersttrui zou zijn, maar toen ik het uitpakte bleek dit een grote fleece deken te zijn! Echt super leuk. De fleece deken draagt de tekst “Sleep less, read more”. Een echt dekentje dus om onder te kruipen en lekker een boek te lezen met een kopje thee erbij.

cbb-kerstbox-fleece-deken

De fleece deken die in de kerstbox zat

In de fleece deken waren de rest van de goodies verpakt. Die waren allemaal netjes opgestapeld. Meteen kwam de kerstsfeer me tegemoet. De goodies waren bijna allemaal leuk ingepakt. Bovendien hadden alle goodies wel iets met kerst te maken, en dat vind ik echt super leuk gedaan! Zo zat er onder andere een literaire kaars van Zon en Maan in de kerstbox. De kaars heet Magic, is paars en bevat veel glitters. Ik vermoed dat wanneer ik hem aansteek een heerlijke geur zich zal verspreiden door de kamer.

cbb-kerstbox-kleine-goodies

De literaire kaars, chocola voor het maken van warme chocomelk en boekige kerstkaartjes

Ook zat er een schattige enveloppe met verschillende boekige kerstkaarten in de box. Er zaten er meerdere in het pakketje, waardoor je dus naar meerdere boekenwurmen deze kerstkaarten op zou kunnen sturen. Verder zat er ook een zakje met chocola bij, welke je in warme melk op kan lossen zodat je warme chocolademelk kan maken. Zelf ben ik niet zo’n fan van op deze manier chocolademelk maken. Ik vind het lekkerder met cacao, maar ik weet zeker dat er wel iemand anders zal zijn die het lekker vind op deze manier chocolademelk te drinken.

Een andere goodie waar ik heel blij mee ben is een kerstbal met allemaal papiertjes met tekstjes erop. Ik heb nog niet kunnen ontdekken of deze teksten ook echt een betekenis hebben, of dat ze gewoon random ergens uit gehaald zijn, maar het ziet er wel super schattig uit! De bal hangt inmiddels bij ons in de kerstboom. Het past erg goed bij mij als boekenwurm, maar gelukkig ook hij het thema van onze kerstboom die altijd rode, zilveren, witte en glazen ballen bevat.

cbb-kerstbox-kerstbal

De kerstbal terwijl hij bij ons in de kerstboom hangt.

En dan het boek wat ik uitgezocht heb. Ik heb ze alle drie overwogen, maar er was er één die erboven uit sprong. Ik heb er al regelmatig naar gezocht bij de boekhandel, maar greep er steeds naast. Dat boek is ‘Het Boekendagboek’ van Blossom Books. In dit door Caroline Cracco mooi vormgegeven boek staan vele lijstjes en formulieren die je in kan vullen over de boeken die je gelezen hebt. Op dit moment hield ik mijn aantekeningen over boeken vooral bij in een apart schrift. Nu is hier dus een speciaal dagboek voor! Ik denk dat het boek ontzettend handig zal zijn bij het schrijven van recensies en het bijhouden van de boeken die ik allemaal gelezen heb. Ik denk dat het heerlijk zal zijn hier later doorheen te bladeren en alle lijstjes nog een door te nemen.

het-boekendagboek

Het boekendagboek. Het boek wat bij mij in de kerstbox zat!

Ik vond deze kerstbox van Celebrate Books erg goed geslaagd! Ik ben erg blij met alle goodies. Wat ik vooral erg leuk vind is dat ze zich heel erg dicht bij het thema hebben gehouden. Het straalt echt kerst uit! Het enige wat ik nog wel leuk had gevonden is als er een kleine goodie bij had gezeten die bij het gekozen boek paste, zoals bij ‘Het boekendagboek’ een fineliner bijvoorbeeld. Maar verder was deze box ontzettend geslaagd!


Heb jij ook een kerstbox van Celebrate Books besteld?