Al sinds ik Cinder gelezen heb, ben ik hooked aan de The Lunar Chronicles – serie van Marissa Meyer. Toen ik las dat er een heus sprookjesbal omheen georganiseerd werd, heb ik me dan ook snel aangemeld! Dit sprookjesbal vond plaats bij Het Leesteken in Purmerend. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver en ik kan alvast zeggen dat het ontzettend gezellig was!

Ik ben met de trein naar Purmerend gegaan, waar ik op het station Emmy en Esmée al tegen kwam. We hebben na een tijdje zoeken, met behulp van Google Maps, de boekhandel kunnen vinden waar het evenement plaats vond. De winkel was versierd met allemaal witte jurken die aan de “goede” YA kant hingen. De andere kant van de winkel was volgehangen met spinnenwebben en andere enge dingen, want dat was de “slechte” niet-YA kant van de winkel. Ook stonden er allemaal tafels waar chips en snoepjes opgediend waren. Verder stond er bij elk plekje een plastic champagneglaasje en had iedereen een cupcakeje om op te smikkelen. Stiekem heb ik de hele avond zitten snoepen van al dit lekkers.

boekhandel leesteken

Hoe de tafels opgedekt waren. Achterin zie je de spinnenwebben die de “slechte” kant van de boekhandel moest aangeven.

Ik ging aan een tafeltje zitten met Esmée en Chardonay, die allebei prachtig gekleed waren! Chardonay droeg haar haar opgestoken en had een elfachtige jurk aan. Esmée had geknutseld met spelkaarten en haar outfit was geïnspireerd door de hartenkoningin. Ik ben zelf niet zo creabea bezig geweest. Ik had de kleuren van mijn outfit wel afgestemd op de kleuren van de kaften van de TLC – boeken, maar verder niet zo heel veel bijzonders. Het was overigens de eerste keer dat ik mijn nieuwe rokje droeg, dus stiekem was ik daar al super blij door. Andere mensen bij het evenement zagen er overigens ook prachtig uit!

De hele avond werd er eigenlijk een pub-quiz gehouden. In teams hebben we verschillende vragen moeten beantwoorden, die onder andere over The Lunar Chronicles, YA boeken, series en verfilmingen gingen. Ik vormde samen met Esmée en Chardonay team ‘De Spekkies’ (geïnspireeerd door alle lekkere spekkies die voor onze neus stonden). We gingen heel erg goed met de quiz, dachten we… Want bij de eerste tussenstand stonden we helaas onderaan. Dat was overigens voor ons alleen maar meer motivatie om extra ons best te doen! En onze teamnaam om te dopen tot Team Desperate.

invullen pubquiz vragen

Opperste concentratie tijdens de pubquiz Bron

Tijdens de pauze van de pub-quiz was er gelegenheid verschillende kleine activiteiten te doen. Wij kregen een set kaarten uit een soort geeky triviant, waarvan de vragen echt heel lastig waren. Het was even grappig ze te bekijken, maar al snel zijn we gewoon rond gaan lopen door de winkel. Ik kocht natuurlijk Cress, aangezien ik dit boek nog niet had, maar al zeker wist dat ik het ontzettend graag wilde lezen. Verder gingen we op de foto bij de fotograaf. Ik heb overigens ook nog heel lang gezocht naar Phobos 2, maar die heb ik helaas niet kunnen vinden.

Team Spekkie

Team Spekkie aka Team Desperate Bron

Na de pauze was het tweede gedeelte van de pubquiz aan de beurt. Om onze achterstand in te halen hebben we extra ons best gedaan en zorgden we ervoor dat we onze antwoorden niet meer zo hard noemden dat de rest van de boekhandel mee kon genieten. Het was niet makkelijk, maar we hebben uiteindelijk twee andere teams ingehaald en eindigden als 6e. Stiekem al heel trots dat we überhaupt al heel wat vragen wisten te beantwoorden!

Nadat de winnaars bekend waren gemaakt van de prijsvraag over hoeveel pagina’s Cinder, Scarlet, Cress en Winter bij elkaar hadden, de kostuumwedstrijd en natuurlijk de winnaars van de pub-quiz, was het programma afgelopen. Je kon nog even blijven om te kletsen met elkaar en je goodiebag op te halen. In al deze goodiebags zaten boeken, en na wat boeken heen en weer geruild te hebben, eindigde ik met een ongecorrigeerd leesexemplaar van In het spoor van de eclips van Bronagh Curran. In de goodiebag zat verder nog wat promotiemateriaal zoals folders, boekenleggers en het Best of YA – magazine. Ook zat er een pen van uitgeverij Young & Awesome in, waar ik erg blij mee ben, want pennen zijn altijd handig om te hebben en deze is gewoon super cute! Op het eind was Chardonay zo lief om mij een lift naar huis te geven.

Ik heb ontzettend genoten van deze avond. Het was heel gezellig en de vragen waren uitdagend, maar goed te doen als je geïntresseerd bent in young adult boeken. Ik ben heel blij dat ik gegaan ben en door deze avond heb ik nog meer zin om verder te lezen in The Lunar Chronicles!


Ben jij wel eens op een echt sprookjesbal geweest?