Laatst kreeg ik van Fleurine een berichtje over een Young Adult evenement in Boekhandel van der Meer in Noordwijk op 23 april 2016. Er zou een aantal auteurs langskomen (Buddy Tegenbosch, Helen Vreeswijk en Eva Burgers) met wie je gezellig kon kletsen en je boeken kon laten signeren. Aangezien dat vlakbij mij in de buurt is, besloot ik er ook heen te gaan. Ik had verwacht dat ik aardig lang zou moeten zoeken, aangezien ik nog nooit op de fiets naar dat gedeelte van Noordwijk was gegaan, maar uiteindelijk had ik de boekhandel al vrij snel gevonden. En wat voor een boekhandel! Wauw, wat is er een enorm aanbod aan boeken en wat ziet het er allemaal gezellig uit! Overal banken en stoelen om lekker in te zitten, en zo veel gigantische boekenkasten. Dit is zeker een boekhandel die ik vaker ga bezoeken.

Bij binnenkomst kreeg ik een goodiebag met een aantal spulletjes. Onder andere zat er het Best of YA – magazine in met boekenlegger van Hof van Doorns en Rozen! Echt, ik ben zo lang opzoek geweest naar dat magazine voor die boekenlegger, maar kon het nergens vinden helaas. En nu heb ik hem toch nog! Yes!
Verder zaten er ook een paar leuke kaartjes in.

Foto 25-04-16 09 46 42

Ook zat het boekje Oorlogswinter van Jan Terlouw in de goodiebag. Dit boek las ik al eens in de brugklas, maar ik zou het graag nog eens willen herlezen omdat het zo’n bijzonder verhaal is!

Al snel kwam ik Joost van NerdyGeekyFanboy, Esther van Leesverslaafde en natuurlijk Fleurine tegen. Ik stelde me verlegen voor en gelukkig was iedereen hartstikke aardig! We gingen zitten bij het podium waar we verwelkomd werden bij het Young Adult Fest, en vervolgens een optreden te zien kregen van een meisje van de muziekschool (Ik ben haar naam alleen vergeten, sorry…) en ze kon echt onwijs mooi zingen en gitaar spelen!

Daarna mochten we bij de auteurs aanschuiven. Ik besloot om als eerste bij Buddy Tegenbosch te gaan zitten. Hij vertelde ons over hoe hij begonnen was met schrijven en daarna het verhaal over dat hij John Green ontmoet heeft! JOHN GREEN!! Omg, echt zo’n gaaf verhaal! Hij kon echt heerlijk vertellen en was heel spontaan en aardig. Ik besloot daarom ook direct zijn boek Oog om Oog te kopen, welke hij daarna ook heeft gesigneerd. Yay!

Vervolgens schoven we aan bij Helen Vreeswijk, die vertelde over haar werk bij de recherche en hoe ze dat vertaald had naar haar boeken. Het was echt ontzettend interessant en ik besefte me vervolgens hoe belangrijk het zou zijn voor jongeren om haar boeken te lezen. De leeslijst op de middelbare school is tegenwoordig zo saai, en haar boeken zijn spannend en ontzettend leerzaam. Ook was ze ontzettend hartelijk en spontaan en wilde ze heel veel vertellen. Erg leuk haar te hebben mogen ontmoeten!

Foto 25-04-16 09 47 47

Als laatste zijn we bij Eva Burgers gaan zitten, die, net als Helen Vreeswijk, vertelde over haar verleden bij de recherche en hoe ze op het idee kwam te gaan schrijven. Erg lang hadden we helaas niet om met haar te spreken, want het was inmiddels al bijna vier uur. Oeps! Gelukkig hoefden we toen niet meteen weg te gaan en besloot ik ook nog het boek: Daan en Nadia van Esther Walraven te kopen. Die had ik in de boekenkast zien staan daar en was zo nieuwsgierig naar dat boek! Heel stilletjes heb ik afgerekend, want ondertussen was Paulien Cornelisse bezig met voorlezen uit haar nieuwe boek: De Verwarde Cavia.

Kortom, ben ik erg blij dat ik gegaan ben. Het was ontzettend leuk deze auteurs te mogen ontmoeten en ik ben ook heel benieuwd naar de boeken die ik gekocht heb. Helaas heb ik geen foto’s gemaakt, want ik was te verlegen om mijn fotocamera te pakken. Gelukkig zijn er genoeg andere bloggers/vloggers die wel foto’s en video’s hebben, dus daar kunnen jullie naar hartenlust naar kijken voor een betere impressie van deze middag!