Julie Kagawa, auteur van onder andere The Iron Fey-serie en de Talon Saga was in het land! Afgelopen vrijdagavond zou ze langs komen in Boekhandel Haasbeek in Alphen a/d Rijn om haar boeken te signeren. Ik heb eerlijk gezegd nog niet haar boeken gelezen, (het valt me trouwens op dat ik bijna al mijn boeken laat signeren voordat ik ze gelezen heb, oeps) maar ik heb wel een boxset van The Iron Fey thuis liggen. Ik weet nog dat ik, toen ik een jaar of 14 was, een advertentie in een magazine zag staan over The Iron Fey. Ik werd verliefd op de covers, maar vergat de titel van de boekenserie. Deze boeken zijn een van de weinige boeken die ik in het Engels heb. Ik kwam de boxset namelijk tegen bij een aanbieding van Bol.com en omdat ik de covers herkende, heb ik ze toen meteen gekocht! The Iron King is dan ook het boek dat ik heb laten signeren.

Ik was al zo slim om mijn bus te missen, omdat ik nog aan het eten was thuis. Daardoor kwam ik iets na 19:00 aan op station Alphen a/d Rijn en moest ik vervolgens nog even zoeken naar de boekhandel. Ik kwam daar echt net op tijd aan, want op dat moment werd iedereen welkom geheten. Ik ging snel een plekje zoeken waar ik een beetje zicht had op de plek waar Julie Kagawa met een interviewer zat.

Vervolgens werden haar een aantal vragen gesteld, waar ik helaas niet zoveel van verstond. Het was namelijk ontzettend druk in de rij voor Julie en achterin deze rij waren sommige booklovers zo enthousiast, dat ze niet konden stoppen met kletsen. Jammer dat ze niet doorhadden dat anderen daardoor niets van het interview konden verstaan. Dus in plaats van te luisteren, begon ik een beetje om me heen te kijken en zag dat iedereen hun naam op een post-it hadden staan, welke op hun boeken was geplakt. Ik vroeg aan iemand waarom ze dat gedaan had en ze zei dat dat was zodat ze je naam goed zou spellen. Op dat moment voelde ik me zo onvoorbereid. Waarom had ik daar nou niet aan gedacht? Later bleek dat iemand die post-its had uitgedeeld, maar dat had ik dus gemist door de gemiste bus…

julie-kagawa-signeert-boek

Big smile, jaja

Vervolgens was het tijd om de boeken te laten signeren. Toevallig stond ik nog vrij vooraan in de rij, dus ik kwam vrij snel bij Julie Kagawa aan. Nanouk van Dutch Book Chick stond bij het tafeltje van Julie en plakte nog even snel een post-it met mijn naam op mijn boek. Ook gaf ze me een boekenlegger van De Talon-saga en plaktattoos die te maken hebben met de boeken van Julie Kagawa. Ondertussen vertelde ik Julie het verhaal over dat ik, toen ik een jaar of 14 was, haar boeken in een magazine gezien had. Ik werd verliefd op de kaft, maar was de titels straal vergeten en ik ze herkende toen ze in de aanbieding waren op Bol.com. Ze reageerde hier zo vriendelijk en leuk op! Met een oprechte lach ook echt. Ik kreeg niet het gevoel dat ik de “zoveelste” lezer was die even langs komt. Echt super tof! Vervolgens ben ik met haar op de foto gegaan.

julie-kagawa-foto-samen

Die man aan de zijkant was erg nieuwsgierig naar wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand was

Nadat de foto gemaakt was, bedankte ik haar voor haar tijd en pakte ik mijn mobiel terug bij een medewerker die ons fotografeerde. Toen zei ze nog vlug dat ze mijn ketting erg mooi vond. Echt super lief!! Ik vertelde haar dat ik die voor mijn 18e verjaardag gekregen had en dat je de munten die erin zitten kan verwisselen. Dat vond ze leuk :D.

Na de signeersessie heb ik nog eventjes rondgelopen door de boekhandel. Bij de Young Adult hoek kletste ik nog een beetje met andere lezers en bevelen we elkaar een aantal boeken aan. Wat ik ook leuk vond om te zien, is dat boekhandel Haasbeek echt een enorme spelletjeshoek heeft. Leuk dat een boekhandel op die manier een breder publiek aantrekt, dan alleen maar lezers. De sfeer om zo’n spel te kopen is in ieder geval een heel stuk anders, dan wanneer je het in de intertoys zou kopen.

Daarna liep ik de trap op naar de 1e verdieping. Daar zou je je goodiebag op kunnen halen. Bij deze goodiebag zat een lot en wanneer je het juiste lotnummer trok, kreeg je een leesexemplaar van een Young Adult boek cadeau. Ik trok helaas geen winnend lot 🙁
De goodiebag zelf was trouwens grotendeels gevuld met goodies die ik inmiddels al had, zoals het Best of YA-magazine en boekenleggers van De Graces en 54 minuten. Er zat wel een deurhanger bij. Zo’n ding die je in hotels krijgt met: ‘Do not disturb’. Op deze deurhanger stonden teksten als dat je niet naar binnen mag komen, omdat iemand daarbinnen midden in een boek zit. Erg leuk verzonnen!

img_1625

Het evenement met Julie Kagawa was leuk! Ze is echt een hele lieve vrouw, die echt oprecht even de tijd met je neemt. Jammer dat ik niet zoveel van het interview heb kunnen verstaan, maar daar doe je niets aan. Ik vond mijn persoonlijke gesprek met haar toch veel leuker!

Heb jij één van de signeersessies met Julie Kagawa bijgewoond?