In mijn vorige artikel over mijn gesigneerde boeken, schreef ik over origineel Nederlandstalige boeken die ik heb laten signeren. In deze editie bespreek ik de internationale gesigneerde boeken in mijn collectie. Er zijn afgelopen jaar veel evenementen geweest waar internationale auteurs op bezoek waren. Soms was dit alleen een signeersessie, maar andere keren waren er ook veel activiteiten te doen op deze evenementen. En dit zijn de boeken die ik heb laten signeren door internationale auteurs.


de-100-gesigneerdDe 100 – Kass Morgan
Kass Morgan was afgelopen jaar te gast tijdens de literatour in september. Ik heb haar ontmoet bij het Yalbal. Ik kende haar serie daarvoor alleen van naam, maar ik werd tijdens het Yalbal toch wel erg nieuwsgierig ernaar. Aangezien de hele serie in de aanbieding was, en je elk boek voor €10,- kon kopen, heb ik dat dan ook meteen gedaan. Ik ben in de rij gaan staan voor het signeren, heb gekletst met andere bloggers die ook stonden te wachten, en draagde mijn vriend op een foto van mij te maken terwijl Kass Morgan mijn boek signeerde. Nadat ik even met haar gekletst had, en mijn boek had laten signeren, keek ik dan ook hoopvol op naar mijn vriend, want ik dacht dat hij een foto had gemaakt. Dat had hij dus niet gedaan… zucht… Ach, volgende keer beter dan hahah. Kass Morgan signeerde mijn boek met de volgende tekst:

For Inge,
Happy Reading!
xoxo KM


de-graces-gesigneerdDe Graces – Laure Eve
De Graces heb ik laten signeren bij het Hapjes en Sapjes evenement in Haarlem. Vele YA auteurs waren hierbij aanwezig. Onder andere ook Jenny Han, die mijn boekenlegger van de Aan alle jongens van wie ik hield – serie gesigneerd heeft. Laure Eve had ik ook al een week eerder gezien bij het Yalbal, maar toen had ik het boek van De Graces nog niet. Ik ben een beetje verlegen naar haar tafeltje toe gelopen en stelde haar toen de vraag wat ze ervan vond dat er een pentagram op de Nederlandse kaft stond. Nadat ze hier antwoord op gegeven had, heeft ze mijn boek gesigneerd. Wat een ongelofelijk mooi en sierlijk handschrift heeft ze zeg! Overigens vind ik het super leuk dat ze iets met magie neergezet heeft in haar tekst. Dat heeft natuurlijk alles met haar boek te maken, en dat geeft net iets speciaals aan zo’n handtekening. Ze signeerde het boek met de volgende tekst:

To Inge,
Magic is real…?
Enjoy!


sterrenstof-gesigneerdSterrenstof – Krystal Sutherland
Ik heb Krystal Sutherland zelf nooit ontmoet. Ik wilde ontzettend graag naar haar evenement bij de American Book Center in Amsterdam komen, maar doordat ik ’s avonds al naar de boekpresentatie van De wereld achter het water van Jen Minkman ging, kon ik dus niet naar de ABC komen. Gelukkig was Fleurine zo lief om mijn boek mee te nemen naar het interview dat zij met Krystal Sutherland had. Hierdoor heeft ze alsnog mijn exemplaar van Sterrenstof kunnen signeren, en ik ben er erg blij mee! In eerste instantie snapte ik niet zo wat ze bedoelde met “Find your gold seams”, maar nadat ik het boek gelezen had, werd dat me duidelijk. Weer zo’n quote die zo leuk bij het boek past! Ze schreef het volgende:

Dear Inge,
Find your gold seams.
Krystal Sutherland


img_1625The Iron King – Julie Kagawa
Julie Kagawa heb ik ontmoet bij haar signeersessie bij boekhandel Haasbeek in Alphen aan den Rijn. Wat is zij een ontzettend lieve en vriendelijke vrouw zeg! Iedereen die haar kwam bezoeken gaf ze oprechte aandacht, en zat had ook nog eens super veel humor. Omdat Julie er zeker van wilde zijn dat ze alle namen correct spelde, moest ik van tevoren een post-it laten zien, waar mijn naam op gespeld stond. Heel fijn dat ze hieraan gedacht had, want het had ook zo jammer geweest als je naam niet correct gespeld in het boek staat. Gelukkig staat dat het wel, en ze schreef het volgende:

To Inge
Julie Kagawa


54-minuten-gesigneerd54 minuten – Marieke Nijkamp
Misschien is dit een beetje vals spelen, omdat Marieke Nijkamp een auteur van Nederlandse bodem is, maar aangezien haar boek eerst in Amerika is verschenen, reken ik dit boek dan ook als een internationaal boek. Marieke Nijkamp heb ik ontmoet bij een Meet & Greet met haar bij boekhandel Maximus in Rotterdam. Dit was ook een ontzettend leuk en gezellig evenement. We hadden letterlijk een soort theekransje samen met haar, waar we met z’n alle langs een tafel zaten en gezellig met haar kletsten. Stiekem vind ik dit ook wel heel gaaf om te bedenken, aangezien Marieke echt huge is op internationaal gebied, en wij zo gezellig rond de tafel konden zitten met haar. Wat ik ook erg leuk vind aan haar handtekening, is dat de M van Marieke zo’n lange staart heeft, dat het net op een hartje lijkt.

Voor Inge,
Met een sprankje hoop
M x


Nou, dat waren dus alle boeken die ik door internationale auteurs heb laten signeren. Stuk voor stuk vind ik het ontzettend leuk hen ontmoet te hebben. Ik hoop bij het Yalfest, waar ik in april naartoe ga, nog meer internationale auteurs te ontmoeten en mijn boeken te laten signeren. Sowieso krijgen we daar coverplates, maar een persoonlijke boodschap is toch wel het leukst natuurlijk!

Welke boeken heb jij door internationale auteurs laten signeren?