Vorige week werd ik getikt door Kwante in Wonderland tijdens het spelletje, Tikkertje met boeken, verzonnen door Liesbet van Zwartraafje. Dit spel is in het leven geroepen om verschillende bloggers boeken aan te bevelen. Dat kan natuurlijk ook via GoodReads, maar dit is een stuk leuker! Het is belangrijk dat je als tikker een beetje research doet naar de interesses van degene die je tikt, zodat je boeken aanbeveelt die écht bij ze passen. Voordat ik bij degene kom die ik aan zal tikken, kijk ik even naar de boeken die Kwante mij heeft aanbevolen. Zijn het dan ook echt boeken die ik zou willen lezen?

Getikt! Ik ben hem…

Kwante raadde mij de volgende boeken aan:

Hof van mist en woede – Sarah J. Maas
Dit is een boek wat al sinds afgelopen zomer in mijn boekenkast staat. Ik vond de voorganger van dit boek, Hof van doorns en rozen, echt heel tof! Wat me alleen nog een beetje tegen houdt om dit boek te lezen, is dat het heel lastig schijnt te zijn om een beetje in het boek te komen. Dat herken ik ook uit Hof van doorns en rozen. Aangezien het zo’n dik boek is, laat ik het nog even liggen en wacht ik tot Hof van vleugels en verwoesting uit komt. Ik heb gehoord dat Hof van mist en woede een huge cliffhanger heeft, en dan wil ik het liefst meteen door kunnen lezen.

Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover
Ik vond Misschien Ooit van Colleen Hoover echt prachtig! Toen er in de iBooks Store een aanbieding was, waardoor ik Onvoorwaardelijk voor een euro kon downloaden, heb ik dat dan ook meteen gedaan! Ik hoop dat het boek net zo heerlijk weg leest als Misschien Ooit dat heeft gedaan. Het boek staat op mijn mobiel, dus ik kan er altijd in beginnen!

De glazen troon – Sarah J. Maas
Ook dit is een serie waar ik erg veel goede verhalen over hoor. Ik weet alleen niet zeker of ik deze serie zal gaan lezen. Er zijn zo veel boeken die hiervan uit zijn gekomen! (Dat zal ook bij Hof van doorns en rozen gebeuren, maar daar ben ik al in begonnen…) Het schrikt me een beetje af, en ik ben bang dat ik dan te lang met deze serie bezig ben en andere boeken naast me moet laten liggen. Wie weet pak ik het ooit op, maar niet in de nabije toekomst ben ik bang.

Siren – Kiera Cass
Dit boek staat hoog op mijn TBR-lijst! Ik vond De Selectie – serie van Kiera Cass erg leuk. Het verhaal van Siren spreekt me ook heel erg aan! Op dit moment gebruik ik dit boek nog als een soort decoratie op mijn kamer. Mijn kamer heeft namelijk een strandthema qua inrichting, en dit boek past daar natuurlijk perfect bij! Ik ben benieuwd of het verhaal mij ook in zomerse sferen zal brengen.

tikkertje-foto-1

Drie van de vier boeken die Kwante mij aanbeval: Siren, Onvoorwaardelijk en Hof van mist en woede

Tikkie! Jij bent hem…

En dan is het mijn beurt om iemand te tikken. En degene die ik tik is Lotte van Dorky & Dutch! Ik weet dat je liever in het Engels leest, dus de volgende boeken die ik jou aanbeveel kan je natuurlijk ook gewoon in het Engels gaan lezen. De boeken zijn allemaal vertaald, dus hebben ook een Engelse tegenhanger ;-). Ik denk in ieder geval dat ze bij je zullen passen! (En anders zijn ze ook leuk als cover buy voor je prachtige foto’s). De titels linken door naar mijn recensies van de boeken.

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray
Stiekem is dit een beetje vals spelen, want ik was erbij toen je dit boek kocht. Toch wil ik het je nog een keertje van harte aanbevelen! Ik vond het zo vet dat in dit verhaal je zo veel verschillende werelden kan ontdekken. Het reizen door dimensies is iets wat ik nog niet eerder in een boek tegen gekomen was, dus ik vond het geweldig. Hopelijk jij ook!

Sterrenstof – Krystal Sutherland
Je houdt, voor zover ik weet, wel van contemporary boeken. Daarom wil ik je dit boek graag aanraden! Een heerlijk contemporary verhaal om tussendoor te lezen. Het heeft wel wat van John Green boeken weg. Ik geloof dat je daar niet zo’n hele grote fan van was… Maar als je het verhaal niks vindt… de cover is wel echt prachtig, dus ik zou het leuk vinden om die terug te zien op je bookstagram!

Duizend Hoog – Katharine McGee
Oh, ik kan niet stoppen met zeggen hoeveel liefde ik voor dit boek heb! De drama. Het futurisme. De glamour… Echt geweldig! Het boek is spannend en leest als een trein. Vooral de subtiele sci-fi aspecten, welke we in de toekomst misschien wel zullen zien, vond ik erg interessant in dit verhaal. Ik weet zeker dat jij ook van dit verhaal zal kunnen genieten! Ik weet dat ik, toen ik met jou in de boekhandel was, zei dat ik niet zo geïnteresseerd was in dit boek, maar dat was voor ik het las. Dus dat mag je vergeten hahaha.

tikkertje-foto-2

De boeken die ik Lotte aanbeveel: Duizend stukjes van jou, Sterrenstof en Duizend Hoog

Ik hoop dat je wat met mijn aanbevelingen kan! En ik ben heel benieuwd naar wat je van ze vindt. Ook lijkt het me erg leuk om te zien wie jij tikt, en welke aanbevelingen je aan diegene doet. Succes met tikkertje spelen!


Speelde jij vroeger ook graag tikkertje op straat?