Beauty and the Beast… Wie kent het prachtige sprookje, met Belle als leesliefhebber, niet? De tekenfilm van Disney vond ik erg leuk, en in maart 2017 komt de live-action film, met Emma Watson in de hoofdrol, uit. Door Jaike van Jaike vs de boeken, is er een BookTag omtrent dit verhaal bedacht. Ik ben door Reza van Read, Watch or Avoid uitgedaagd om deze Tag ook in te vullen. Nou, daar stond ik om te springen, want ik vind deze Tag echt super leuk! Dit waren mijn antwoorden.


Belle: Een boek wat je keer op keer kan herlezen
Hmm, eerlijk gezegd herlees ik niet zo vaak boeken. Vroeger wel trouwens. Toen kon ik geen genoeg krijgen van de Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen. Die heb ik zo vaak opnieuw gelezen! Maar als ik voor nu een boek zou moeten kiezen, zou ik De Hongerspelen kiezen. Ik heb die serie vijf jaar terug voor het eerst gelezen, en daarmee is mijn liefde voor Young Adult eigenlijk een beetje gestart, tenminste, ik leerde het dystopische genre kennen. Ik ben erg benieuwd of ik nu, vijf jaar verder, anders kijk naar het verhaal dan wat ik toen deed. Nu heb ik namelijk wat meer dystopische verhalen gelezen.

De uitvinder: Een boek waardoor je een nieuw genre hebt ontdekt
Ik had nooit gedacht dat ik Sci-Fi een leuk genre zou vinden. Het beeld van wat ik van Science Fiction had, was toch een beetje ruimteschepen, aliens etc. Dat kwam vooral door de vele Science Fiction films en series die mijn vader volgde. Dat was niet zo mijn straatje, dacht ik. Dat veranderde echter toen ik Duizend stukjes van jou ging lezen. Dit is ook een boek uit het Sci-Fi genre, maar had niets met aliens te maken. Door dimensies reizen is natuurlijk ook een voorbeeld van technologie waar we nu alleen nog maar van kunnen dromen. Echt super leuk om daarover te lezen en na te denken over wat ik zou doen als ik die techniek tot mijn beschikking had. Ik heb mezelf ook voorgenomen meer Sci-Fi boeken te lezen. Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar Eenzaam en extreem ver weg en Phobos.

Gaston: Een boek met een prachtige cover maar met een waardeloos verhaal
Ik vind de cover van Anna van Niccolo Ammaniti echt prachtig. Hoe je een landschap ziet met bergen, mist en dergelijke. En in de lucht twee prachtige ogen die je intens aankijken. Ja, echt een boek welke ik als “cover buy” zou kunnen halen. Maar toen ik er eenmaal in begon… pfft wat een langdradig en luguber verhaal. En ook heel vreemd. Het was in ieder geval niets voor mij, en dit boek heb ik dan ook niet uit gelezen. I tried… but no. Niet mijn straatje.

Het beest: Een boek waarvan de buitenkant je niet aansprak maar het verhaal wel
Ik heb normaal nooit zoveel met covers waarop twee mensen staan die elkaar bijna zoenen. Ik vind dat altijd een beetje zoveel van hetzelfde. Alsof er één photoshoot is geweest, waarbij er een voorraadje “bijna zoen-foto’s” zijn gemaakt en daar voor vele New Adult boeken een foto uit is gezocht.  Dit was ook zo bij Misschien ooit van Colleen Hoover. Ik vond de cover zo zwijmelachtig en ik had geen idee of ik New Adult überhaupt leuk zou vinden. Het was het eerste boek wat ik binnen dat genre las, maar wow, wat heeft dat boek mij verrast zeg! De schrijfstijl is echt prachtig en het verhaal is geweldig. Bovendien is er een playlist gemaakt bij dit boek, waardoor je de liedjes uit het boek kan beluisteren. Heel gaaf gedaan!

emma-watson-belle-library

Het kasteel: Een grote boekenserie die je nog niet hebt gelezen
Er zijn eigenlijk best veel series die ik niet gelezen heb helaas. Eén van de grootste series die ik nog niet heb gelezen is Twilight. Ik heb nooit iets met vampieren gehad eigenlijk en heb daarom ook nog nooit die boeken opgepakt. Andere series die ik nooit gelezen heb zijn The mortal instruments, Throne of Glass en Touching Juliette. Deze boeken zijn razend populair, maar ik heb ze nog nooit opgepakt. Alleen Touching Juliette trekt me eigenlijk aan. Die wil ik graag lenen via de bibliotheek. Nu ik dit typ schieten me nog veel meer series te binnen, maar het worden er een beetje te veel om op te noemen. De laatste tijd ben ik veel meer van de “stand alone” boeken. Een serie waar ik wel heel erg naar uitkijk om te lezen is De 100 van Kass Morgan. De drie boeken staan al klaar in mijn boekenkast.

Lumière: Een boek die je heeft ingepakt met zijn charmes
Hmm, als ik denk aan karakters waar ik echt instant verliefd op ben geworden, dan moet ik toch denken aan Simon van Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Ik vond het boek niet zo geweldig als de meeste andere mensen, maar wat is Simon een ongelofelijke schat zeg! Jammer dat hij fictief en homoseksueel is, anders had ik het wel geweten… Ook vond ik De appeltaart van hoop een erg mooi verhaal waarbij de hoofdpersoon erg naïef, maar daarmee ook wel erg schattig was soms.

Mevrouw Potje en Barstje: Een boek dat je opvrolijkt
Ik heb zo hard kunnen lachen toen ik Lobsters, van Tom Ellen en Lucy Ivison, las. Het is zo’n heerlijk awkward verhaal. Alleen al de (Nederlandse) cover springt er al ontzettend uit. Neon oranje is zo zomers en daar word je toch meteen vrolijk van?! Het is één van de weinige boeken waarbij ik echt hardop heb moeten lachen tijdens het lezen.

Transformatie: Een personage die een grote transformatie door gaat
Hierbij moest ik denken aan Loïs uit Mislukt van Iris Boter. Halverwege het boek gebeurd er namelijk iets waardoor ze voor totaal nieuwe problemen staat. Hier leert ze ontzettend veel van en ze neemt deze ervaringen de rest van het verhaal mee. Je merkt echt hoe ze van een jong meisje uitgroeit tot een volwassen vrouw. Vele ervaringen rijker.


Nou, dit was dus mijn invulling van deze BookTag. Ik daag Anneke van Verhaalverliefd en Edriënne van Boekenleven om ook deze Tag in te vullen. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden 😀