Een aantal weken terug ben ik door Nicky, van Lovely Time With Nicky, getagd in de My Life In Books- boektag. Ik vond deze tag erg leuk, en daarom heb ik hem ingevuld zodra ik dat kon doen. Bij deze tag is het eigenlijk de bedoeling dat je je boekenkast doorsnuffelt met vragen die gebaseerd zijn op dingen uit jouw persoonlijke leven. Laat ik dan maar snel beginnen!

1. Zoek boeken die jouw initialen vormen
Mijn initialen zijn I.W.C. en mijn achternaam begint met een D. Ik ben dus snel opzoek gegaan naar boeken met deze letters. Meteen al de I was een lastige om te vinden. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen lidwoorden in dit geval te mogen negeren en toen kwam ik bij het boek The Iron Fey van Julie Kagawa. Voor de W ben ik gegaan voor Waar het licht is van Jennifer Niven. De C is deel drie uit The Lunar Chronicles van Marissa Meyer: Cress. En als laatste heb ik voor de D De Hongerspelen uitgekozen.

initialen

2. Tel je leeftijd langs je boeken. Welk boek is dat?
Ik ben zelf 20 jaar en het 20e boek op mijn boekenplank is Sterrenstof van Krystal Sutherland. Het boek is een contemporary boek, dat mensen die van de stijl van John Green houden, zeker aan zal spreken! En anders heeft het boek sowieso een prachtige cover en is het een fleurige toevoeging in je boekenkast!

3. Kies een boek dat zich afspeelt in jouw stad of land
Ik woon zelf in een dorp, dus ik heb eigenlijk nog niet zo vaak meegemaakt dat er een boek was dat zich afspeelde in Katwijk. Daarom heb ik er maar voor gekozen een boek te kiezen dat zich afspeelt in Nederland. Laatst las ik Op de rand van het niets van Corinne Duyvis uit en dat is een boek dat zich afspeeld rondom Amsterdam en Schiphol, maar dan in de toekomst wanneer er een komeetinslag op aarde is geweest. Het is bizar om te lezen over hoe deze voor mij bekende gebieden opeens verwoest worden. Is een keertje iets anders dan voor de zoveelste keer New York of LA dat verwoest wordt in een Sci-Fi film of boek.

4: Kies een boek dat staat voor de omgeving waar je graag naar toe wil reizen.
Dit was een lastige, aangezien er in heel veel boeken ontzettend gave omgevingen geschetst worden. Maar als ik dan echt moet kiezen, zou ik gaan voor Cinder. Dit boek speelt zich dan wel in de toekomst af, alles wijst erop dat Nieuw-Beijing in China ligt. Het lijkt me ontzettend gaaf een keer naar een Aziatisch land te gaan, dus China staat zeker op mijn lijstje van landen die ik ooit eens wil bezoeken. Toevallig zijn twee vriendinnen van me op dit moment in China voor hun studie, dus van hen zie ik al heel wat gave foto’s voorbij komen. Dat wakkert de wil om die kant op te reizen alleen maar meer aan!

5: Kies een boek in de kleur van jouw lievelingskleur
Noem me maar een meisje-meisje, maar mijn lievelingskleur is toch echt roze! Liefdesbrieven aan de sterren ziet er natuurlijk sowieso al prachtig uit, maar met de dustjacket eraf, heeft het een prachtig mooi oudroze kleur. Ik wist niet dat deze kleur eronder zat, tot ik het gekocht had. Kan je je voorstellen hoe erg ik toen aan het stuiteren was?

foto 2

6. Aan welk boek heb je goede herinneringen?
Ik heb bij heel veel boeken erg goede herinneringen, maar een van de meest recente “goede herinneringen” had ik met het boek OnverschrokkenΒ van Lesley Livingston. Deze auteur is afgelopen jaar naar Nederland gekomen voor het YALFest en ik had het geluk dat ik de Meet & Greet met alle YALFest auteurs gewonnen had! Daarbij heb ik Lesley ontmoet en met haar heb ik zo’n ontzettend leuk gesprek mee gehad over haar boek en de Romeinse tijd en haar verblijf in Nederland. Elke keer wanneer ik haar boek zie liggen in mijn boekenkast moet ik daaraan terug denken en dat maakt me ontzettend blij.

7. Met welk boek had je veel moeite tijdens het lezen?
Ik had vrij veel moeite met het lezen van Unplugged van Donna Freitas. Het verhaal kwam heel langzaam op gang, maar omdat het concept me aansprak en ik het moest lezen voor de 7Days Reading Challenge, heb ik mezelf ertoe gezet hem toch maar uit te lezen. Uiteindelijk werd het boek wel spannend hoor, maar dat had naar mijn mening ook wat eerder mogen gebeuren.

8. Op welk boek van je TBR-lijst ben je er trots op als je dit hebt gelezen?
Dat zal dan Winter zijn van The Lunar Chronicles. Dat boek is echt heel dik (800 blz) en is deel 5 van de serie. De laatste keer dat ik zo’n lange serie helemaal gelezen heb, was bij Harry Potter. Dat was tijdens de brugklas en dus al een hele lange tijd terug. Ik kijk ernaar uit TLC uit te lezen, maar ook weer niet want dan is deze serie alweer voorbij… (op Alle Sterren na dan).

onverschrokken unplugged winter

Nou, dit waren dus mijn antwoorden voor de My life in books Booktag. Ik ben erg benieuwd hoe Anneke van Verhaal Verliefd deze tag in zou vullen! Daarom daag ik haar hier van harte voor uit.

AanΒ welk boek heb jij goede herinneringen?