Vrolijk pasen iedereen! Hoewel het weer soms niet helemaal mee zit, is het toch echt al bijna een maand officieel lente. Het seizoen van de bloemen, schattige lammetjes en natuurlijk het zonnetje dat steeds meer achter de wolken vandaan komt. Afgelopen woensdag ben ik door Nicky van Lovely Time With Nicky getagd om de I love spring booktag in te vullen. Aangezien ik tussen het huiswerk door, ontzettend veel zin had om te gaan bloggen en het vandaag pasen is, besloot ik deze tag dan ook snel in te vullen!

Wat vind je het leukst aan de lente?
Wat ik het leukst aan de lente vind, is dat je weer overal bloemen boven de grond ziet komen. In ons dorp heb je een lange weg waar mijn bus altijd langs rijdt en daar hebben ze een hoop bloembollen geplant. Soms lijkt het wel van de een op de andere dag alsof alle bloemen daar uitgekomen zijn, en ontstaat er een soort kleurrijk pad langs deze weg heen. Dit maakt me altijd vrolijk wanneer ik het zie, want dat betekent dat de zomer er ook weer aan komt!

Naar welk boek kijk je deze lente het meest uit?
Ik kijk heel erg uit naar deel 3 van de Firebird-serie van Claudia Gray: Een miljoen werelden met jou. Ik vind deze serie echt super leuk en origineel. Door dimensies reizen en daarmee ontzettend veel verschillende werelden leren kennen, is echt geweldig. Bovendien zijn de covers van de boeken ook prachtig.

Welk boek doet je denken aan de lente?
Ik kan me niet herinneren dat ik een boek gelezen heb dat zich specifiek afspeelt in de lente, en de lente daar ook een grote rol in heeft. Daarom ben ik een beetje gaan kijken naar de symboliek die achter de lente zit en dat vond ik terug in De 100 van Kass Morgan. De lente staat toch wel een beetje symbool voor “een nieuw begin”. Lammetjes en andere dieren worden in de natuur rond deze tijd vaak geboren. In De 100 krijgen de personages eigenlijk ook een soort nieuwe start. Ze gaan namelijk naar de aarde terug om die opnieuw te koloniseren. Hiermee zou ik dus het boek kunnen associëren met de lente.

Lente booktag de 100

Op welke plek ga je deze lente het meest lezen?
Ik hoop natuurlijk dat het deze lente vaak genoeg lekker weer zal zijn om gewoon lekker in het zonnetje, op de plaats, te kunnen lezen. We hebben een kleine hoek op onze plaats waar een paar uur achter elkaar de zon op valt, dus als het even kan, ga ik daar graag zitten. Verder zal ik waarschijnlijk ook gewoon nog een hoop in mijn bed gaan lezen. De lente betekent namelijk niet altijd dat het super warm weer is, dus dan zit ik alsnog het liefst lekker comfortabel binnen, onder een dekentje.

Vind een cover met de zon er op!
Pfoeh, dit was een lastige. Ik heb echt gezocht, maar hetgeen wat het meest dichtbij een zon op de cover kwam, is Een wereld zonder hemel van Veronica Rossi. De gele cirkel op de cover deed me heel erg denken aan een zon (hoewel het geen zon voor moest stellen, denk ik), maar sowieso schijnt de zon op het karakter dat ook op de cover staat. Ik vind trouwens deze cover heel mooi!

lente booktag een wereld zonder hemel

Vind een boek met veel kleuren er op, om de lente te vieren!
Zoals ik al eerder zei, vind ik de covers van de Firebird-serie echt prachtig. Ze zijn zo kleurijk! Heel gaaf gemaakt, met watercolor achtige verfspetters. Het zijn werkelijk pareltjes om in je kast te hebben staan. Mede daarom kijk ik ook zo uit naar het derde deel! Tienduizend hemels boven jou is deel 2 van deze serie en de cover vind ik stiekem wat mooier dan die van deel 1. Daarom verdient deze beauty zeker een plekje in deze booktag!

lente booktag tienduizend hemels boven jou

Nou, dat was de tag dan weer! Ik vond het erg leuk deze tag in te vullen. Graag daag ik Marleen van Favoritez en Sarina van Live the Book life uit om hetzelfde te doen!

Wat vind jij het leukst aan de lente?