Ik heb de Dit of Dat tag inmiddels op verschillende blogs voorbij zien komen. Al vanaf dat ik het voor het eerst zag was ik meteen enthousiast. Het is de eerste BookTag die ik invul, en ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden 🙂

Audioboek of echt boek?
Ik heb nog nooit een audioboek beluisterd, dus ik denk dat ik in dit geval voor een echt boek ga. Wel zou ik graag willen weten hoe het is om een audioboek te beluisteren. Ik denk dat ik een proefabonnement op storytell ga nemen, en het dan uit ga testen als ik onderweg naar school ben. Een keer iets anders dan muziek luisteren in de bus!

Zachte kaft of harde kaft?
Puur op het uiterlijk gebaseerd, een harde kaft. Die staan erg mooi in mijn boekenkast en blijven ook lang mooi. Maar voor het leesgemak vind ik zachte kaften fijner. Ik vind die wat makkelijker vast te houden. Hoewel dat niet geldt voor boeken die erg dik zijn. Daar vind ik een harde kaft juist fijner. Bij een paperback komt er dan uiteindelijk een vouw in de rand namelijk. Leesschade is niet erg, dat hoort erbij. Maar als het te voorkomen valt, dan graag 😀

Fictie of non-fictie?
Ik vind het lezen van boeken een manier om te verdwalen in een andere wereld. Daarom kies ik voor fictie. Wat ik wel leuk vind aan non-fictie, is dat er vaak een diepere achterliggende betekenis achter het boek zit. Je kan er wijze lessen uit halen. Niet dat dat niet voorkomt bij fictie, maar bij non-fictie kan je je vaak net wat meer inleven in het karakter van het boek, omdat het herkenbare gebeurtenissen meemaakt.

Harry Potter of Twilight?
Harry Potter. Ik ben denk ik één van de weinige YA lezers die nog nooit Twilight gelezen of zelfs maar gekeken heeft. In de tijd dat Twilight écht populair was, zat ik op de middelbare school. Er heerste toen een soort sfeer van #TeamHarryPotter en #TeamTwilight. Ik was voor Harry Potter, want ik had daar de boeken van gelezen en de films van gezien. Omdat ik in dat “groepje” zat, hoorde ik ook bijna alleen negatieve dingen over Twilight. Zodoende dat ik die boeken nooit opgepakt heb.

Boekwinkel of online?
De boekwinkel. Ik vind het echt heerlijk om door boekwinkels te snuffelen en alle boeken fysiek vast te kunnen houden. Ik vind het ook een stuk gezelliger dan om webshops af te speuren naar een boek. Helaas is bij mij in het dorp alleen een The Read Shop, en is hun YA aanbod zeer beperkt. Gelukkig zijn Leiden en Noordwijk erg dichtbij en kan ik daar mijn slag slaan. Bovendien steun ik zo een lokale boekhandel in plaats van een mega webconcern. Verder kan ik ook meteen controleren of het boek onbeschadigd is en kom ik dus ook niet voor verrassingen te staan. Als ik dan toch online moet kopen, omdat de boekwinkel de boeken niet op voorraad hebben, dan kijk ik alsnog of die boekhandel zelf een webwinkel heeft en probeer ik het zo te bestellen.

Standalone of trilogie?
Standalone. Maar dan het liefst een dikke, zodat ik lang genoeg van het verhaal heb kunnen genieten. Bij trilogieën zit je langer in het verhaal, maar het duurt daardoor ook zo lang voordat je de boeken uit hebt. Bovendien ben je na één boek nog niet klaar met het verhaal, omdat het waarschijnlijk een open einde heeft. Daardoor moet je nog de rest van de serie aanschaffen en soms zelfs lang wachten op het vervolg. Met een standalone sluit je het verhaal wel af, kun je het laten bezinken, en kan je sneller genieten van andere boeken.

Zwaar & dik of lief & kort?
Lastig. Af en toe een kort boekje tussendoor als easy read is heerlijk, maar over het algemeen blijven die boeken niet zo lang hangen. Zware en dikke boeken daarentegen wel. Ik denk ook dat de boodschap in die boeken beter over komt, omdat het meer uitgebreid beschreven is.

foto-19-07-16-13-40-34

Op het Katwijkse strand

Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
In de zon. Ik woon aan het strand en er gaat niets boven een goed boek lezen, relaxend met je tenen in het zand, terwijl je de zee zachter achter je hoort kabbelen. Ik kom dan compleet tot rust. En bovendien krijg je dan meteen een gezond kleurtje op je gezicht :D.
Helaas is het niet altijd lekker weer, en zal ik moeten lezen in mijn bed. Maar zodra de zon maar een beetje schijnt, vertrek ik naar het strand!

Warme chocolademelk of koffie?
Koffie. Ik vind warme chocolademelk met slagroom erg lekker, maar alleen wanneer het met cacao gemaakt is. Ik wordt misselijk van de chocolademelk waarbij ik chocolade moet oplossen in warme melk. Thuis hebben wij een super koffiezetapparaat, waar ik heerlijke cappuccino’s mee kan maken. Wanneer ik dat drink, heb ik echt even een genietmomentje voor mezelf :-).


Vond je deze tag nou leuk, dan kan jij deze natuurlijk zelf ook doen! Ik vond het zelf in ieder geval erg leuk om over deze vragen na te denken 😀