Ahhh oktober…. De bomen worden oranje, de lucht wordt kouder… wind en regen komen regelmatig voorbij… en voor veel booklovers: de favoriete leesmaand. Er gaat niets boven het lezen van een goed boek, onder een dekentje, met een lekker kopje thee terwijl de regen tegen de ramen aan valt. Hoewel ik zelf meer fan ben van de zomer, zijn dit ook zeker dingen waar ik van kan genieten tenzij je door die regen en wind moet gaan fietsen, dan ben ik opeens minder fan van de herfst. Twee weken terug werd ik door Laurie van Laurie’s Bookshelf getagd in de Autumn is in the air – BookTag en aangezien ik deze week met alle wind en regen al zeker gemerkt heb dat de herfst in de lucht is, besloot ik snel deze tag in te vullen.

Verdermeer

Autumn: a book with fall colors (oranges, yellows, reds)
Dit is een boek dat ik eigenlijk al vaker voorbij heb laten komen in tags omdat ik zo verliefd ben op de cover, maar stiekem nog nooit gelezen heb, en dat is Verdermeer van Tahereh Mafi. Het verhaal lijkt me echter het perfecte boek om te lezen tijdens de herfst, dus dat wil ik ook zeker gaan doen!

Pumpkin picking: favorite fictional food?
Hmmm… dit is een lastige. Ik ben altijd al benieuwd geweest naar boterbier uit Harry Potter, maar iets wat me ook wel lekker lijkt, zijn die snoepjes uit Duizend Hoog met geluidseffecten zodra je ze eet. Geen idee waarom, maar het lijkt me heel grappig. 

Lost in a corn maze: A book you got lost in (a really good book)
Ik las Duizend Hoog vorig jaar tijdens de kerstvakantie en ik ben nog steeds helemaal gek op dit boek! Het vervolg, Duizelingwekkende Hoogte, is eindelijk uitgekomen en ik wil het heel graag lezen! Ik heb alleen nog geen tijd gehad naar de boekhandel te gaan om het boek te halen helaas.

Duizend hoog

Birds fly south: What book made you want to fly south (a really bad book)
Ik zou niet zo snel zeggen dat een boek slecht is, want zodra ik niet van een boek genoten heb, betekent dat niet dat een ander niet van zo’n boek kan houden. Toch kwam ik laatst een boekenserie tegen die ik toch met een beetje pijn in mijn hart beluisterd heb via de luisterbieb app: Gossip Girl. Ik weet dat er ontzettend veel mensen gek op deze serie zijn, maar wat ik van de boeken mee krijg is het vooral veel drank- en drugsmisbruik met een hele hoop slutshaming. Bleghhh zo oppervlakkig ook! Ik heb er geen recensie over geschreven omdat ik dat lastig vind bij luisterboeken, maar hij had vernietigend geweest…

Sweaters: A book that makes you happy?
Don’t all books make me happy? *zijmel* Ehh, nee dat was een beetje te overdreven voor me. Boeken waarvan ik blij wordt zijn boeken waar ik een goede herinnering aan heb over gehouden, zoals hoe ik begon met het lezen van Young Adult met The Hunger Games, of Oog om oog wat mijn eerste gesigneerde boek was. Of Lobsters waarmee ik keihard heb moeten lachen… Zulke momenten komen weer bij me op zodra ik naar mijn boekenkast staar, en dat is wat me blij maakt aan boeken!

Ghost story: A scary/spooky book?
Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de horror of enge verhalen. Ook niet bij films trouwens, dus ik heb niet echt enge boeken gelezen. Een boek waarvan ik nauwelijks van durfde te slapen is Hij is van mij van Chinouk Thijssen. Mensen die het boek gelezen hebben, zullen misschien begrijpen waarom.

Black cat: Favorite fictional pet
Toen ik door mijn exemplaar van Een koffer vol fabeldieren bladerde kwam ik een fabeldier tegen die ik gewoon wil hebben. Een fwoeper! Kijk dan hoe cute! Hij heeft de vorm van een druppel en kan veren hebben in alle kleuren van de regenboog. Als ik een eigen koffer had zoals Newt Scamander heeft, dan zou ik er sowieso een proberen te vangen.

fwoeper

Demons: Favorite evil/villainous character
Iedereen die The Hunger Games gelezen of gekeken heeft kent Seneca Crane. De gamemaker met de rare baard. Ik weet dat hij Katniss in nogal benarde situaties heeft gebracht, maar ik heb het een beetje met hem te doen. Onder leiding van president Snow wist hij niet beter dan dat hij een goede show neer moest zetten, maar ik geloof dat hij diep in zijn hart wist dat zijn acties verkeerd waren. Enne kom op… Als ik een man had geweest, had ik sowieso ooit een keer zo’n baard als hem laten staan.

Grim Reaper: A character you want dead
Ahh dit voelt zo als een verkeerde vraag, want eigenlijk wens ik niemand dood, ook al is het fictief (behalve bepaalde personages uit Game of Thrones dan, maar daar stak George R.R. Martin vaak al een stokje voor). Maar er is een personage in The Jewel: Opgesloten die ik echt totaal niet uit kan staan. Ik ga alleen niet zeggen wie, want dan spoil ik.

Halloween party: What book character would you dress up as?
America Singer! Kun je het je al voorstellen? Al die prachtige jurken mogen dragen die ze droeg tijdens de selectie… Dat lijkt me zo leuk!


Nou, dat waren alle vragen weer. Ik daag Lisa van Proud Book Junk uit om deze tag ook in te vullen!

Wat is jouw favoriete herfstachtige boek?