Je knippert kort met je ogen en opeens zijn we alweer in maart 2017! Het lijkt wel gisteren dat ik het nieuwe jaar vierde. Man wat gaat het snel! Over het nieuwe jaar gesproken… Deze maand was ook mijn verjaardag! Ik ben 20 geworden, en heb dit natuurlijk gevierd met vrienden en familie. Ook heb ik erg veel boekenbonnen gekregen voor mijn verjaardag waarvan ik er al een aantal besteed heb. Aan welke boeken? Dat lees je in deze bookhaul!


handlettering-doe-je-zoHandlettering doe je zo! – Karin Luttenberg
Vorig jaar deed ik mee met de 7Days Reading Challenge op Hebban, waarbij ik werd uitgedaagt om 12 boeken te lezen en te recenseren die zij voorstelden. Ik heb deze challenge voltooid en toen kreeg ik van Hebban een leuk mailtje met het bericht dat er een verrassingspakket mijn kant op zou komen, als bedankje voor het behalen van deze challenge. Het verrassingspakket was samengesteld in samenwerking met uitgeverij Moon, en ik had het geluk dat in mijn pakket het boek: Handlettering doe je zo! zat. Ik ben hier echt ontzettend blij mee, aangezien ik altijd al dit boek wilde hebben. Het lijkt me heel gaaf om mooie sierlijke handlettering-kunstwerkjes te kunnen maken. Het zal me misschien zelfs van pas komen bij mijn studie waar ik me ook bezig moet houden met typgrafie en grafisch design! Ik heb echt een vreugdedansje gedaan toen ik dit boek binnen kreeg hahaha.


maanziekMaanziek – Eva Linden
Ik kreeg op Facebook een super lief berichtje waarin Eva vertelde dat ze mijn blog al een tijdje volgt, het een leuke boekenblog vindt, en of ik geïnteresseerd was om haar YA-debuut Maanziek te lezen. Het leek me een interessant boek en ze was zo lief om het boek te signeren voordat ze het naar me toe stuurde. In het boek komen lucide dromen voor. Ik heb laatst Schaduw van de Tijd van Jen Minkman uitgelezen, waar ook (nare) dromen in voorkomen, en ik kreeg daar eerlijk gezegd zelf soms ook nachtmerries van. Ik hoop dat ik dat met dit boek niet zal hebben, want het lijkt me wel interessant om meer te leren over lucide dromen 🙂


achtste-groepers-huilen-nietAchtste groepers huilen niet – Jacques Vriens
Net zoals vorig jaar is de actie “Geef mij maar een boek” weer in het leven geroepen. Voor een klein prijsje kan een boek opgehaald worden in de boekhandel. Vorig jaar was dit Oorlogswinter van Jan Terlouw, dit jaar is dat Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens. Ik weet nog goed dat ik dit boek voorgelezen kreeg toen ik in groep 7 van de basisschool zat. De hele klas had een gebroken hart, en ook bij het bekijken van de film hield ik het niet droog. Ook wordt er geloof ik geld opgehaald voor Stichting KiKa wanneer je dit boek koopt. Je hebt dan dus een echte klassieker in bezit, én je bent bezig voor het goede doel! Twee vliegen in één klap.


werkboek-handlettering-doe-je-zoWerkboek Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg
Dit boek had ik al op mijn verlanglijstje gezet van boeken die ik hoopte te krijgen voor mijn verjaardag. Aangezien ik het handboek al eerder deze maand gekregen had, wilde ik het werkboek ook graag hebben zodat ik snel aan de slag zou kunnen met het leren van handlettering. Ik kreeg dit boek op mijn verjaardag dubbel, dus ik heb één van die boeken omgeruild voor fineliners. Ook heb ik een hoop leuke stationary spullen gekregen voor het handletteren van mijn schoonmoeder. Ik kan dus snel aan de slag!


meesterdealMeesterdeal – Marlen Beek-Visser
Op de dag dat ik jarig was, kwam Marlen Beek-Visser naar de Readshop in Katwijk voor een signeersessie. Ik wilde graag gaan, maar omdat ik de hele dag mensen over de vloer had, is dat me niet gelukt. Toen ik ’s avonds mijn verjaardag voor vrienden vierde, kreeg ik van twee vrienden van me dit boek! Gesigneerd en wel. Heel blij mee. Ze bleken naar mijn vriend gebeld te hebben of ik interesse had in dit boek, en dat had ik inderdaad. Heel leuk dat ze eraan gedacht hadden mij een gesigneerd boek cadeau te doen.


scarletScarlet – Marissa Meyer
Ik heb Cinder van de week uitgelezen en dat vond ik echt een geweldig boek. Toen Scarlet uit kwam, kon ik dan ook niet wachten om dat boek te gaan halen. Toch moest ik mezelf echt even tegen houden voordat ik meteen de boekhandel in zou rennen. Ik wilde dit boek namelijk van mijn boekenbonnen kopen. Ik ben de maandag na mijn verjaardag dan ook meteen naar de boekhandel gegaan en heb onder andere Scarlet meegenomen. Ik ben nu in het boek bezig en stiekem ben ik wel heel erg verliefd op dit verhaal!


opgeslotenOpgesloten – Amy Ewing
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet ben begonnen in The Jewel, welke het eerste boek is in deze serie, maar ik ben dat zeker van plan aangezien Amy Ewing naar het Yalfest komt. Ik kon deze novelle echter niet laten liggen. Hij kost maar vijf euro en het ziet er prachtig uit. Ik hoor er ook veel goede verhalen over, dat het ook zeker een goede aanvulling is op de serie. Ook dit boek kocht ik van mijn boekenbonnen.


onverschrokkenOnverschrokken – Lesley Livingston
Ik denk dat dit wel een van de meest stoere boeken van 2016 zou kunnen zijn. Een prinses die ook nog eens een gladiator blijkt te zijn?! Hoe awesome is dat?! Ik heb de Romeinse geschiedenis altijd al interessant gevonden, dus ik ben zeer benieuwd naar dit verhaal. Het stond ook op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag, ik kocht het van mijn boekenbonnen en ik wil het lezen voordat het Yalfest begint. Lesley Livingston is namelijk één van de auteurs die hier te gast zal zijn. Het lijkt me geweldig dit boek door haar te laten signeren.


Nou, dat waren dus alle boeken die ik in februari aan mijn collectie toevoegde. Ik heb nog aardig wat boekenbonnen van mijn verjaardag over, en ik zal die de komende periode vaak gaan gebruiken. Voorlopig heb ik nog genoeg te lezen, maar als er een boek is die ik erg graag wil, hoef ik me over geld in ieder geval geen zorgen te maken!

Vraag jij ook altijd om boekenbonnen voor je verjaardag?