Normaal plaats ik elke maand een nieuwe bookhaul, maar omdat dat me deze keer niet lukte, combineer ik de bookhauls van december en januari met elkaar. Het nieuwe jaar is weer ingegaan en hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van het prachtige vuurwerk en het eten van oliebollen. Ik heb de jaarwisseling gevierd in Stockholm, Zweden. Dit zijn de boeken die ik in december en januari kreeg/kocht/won.


did-i-mention-i-love-you Did I mention I love you – Estelle Maskame
Mijn vriend had in zijn kerstpakket een code van Elly’s Choice zitten. Zij zoeken elke maand een aantal ebooks uit die je dan gratis kan downloaden. Hij was zo lief mij die code te laten gebruiken en onder andere DIMILY zat bij de downloads. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit boek nooit echt overwogen had om te kopen, maar ik hoor er veel goede verhalen over. Dus nu ik toch de kans had hem gratis te downloaden, waarom niet?!


scoop Scoop! – Iris Houx
Scoop! is een boek welke ik al regelmatig opgepakt heb in de winkel. Het schijnt een erg grappig boek te zijn en daarom ben ik ook erg blij dat deze ook in het pakket van Elly’s Choice zat. Normaal lees ik niet zo vaak romans, maar deze schijnt echt een aanrader te zijn. Ik ben benieuwd of ik net zo hard zal moeten lachen om dit boek, als anderen gedaan hebben.


grijze-magie Grijze Magie – Jaye Wells
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit gehoord heb van dit boek. Het is deel van de Kate Prospero serie. Het speelt zich af in een wereld waar magie net zo verslavend is als drugs. Handelen in grijze magie is illegaal. De hoofdpersoon is het nichtje van een van de kartelbazen en weet dus maar al te goed hoe het eraan toe gaat in de onderwereld.

Het boek klinkt zo spannend! Het wordt vergeleken met Breaking Bad, maar dan met magie. Ik ben benieuwd. Ook dit boek heb ik gekregen door Elly’s Choice.


de-wereld-volgens-bobDe wereld volgens Bob – James Bowen
Kijk dan hoe cute?!! Ik heb zo erg de neiging om deze lieve kat te knuffelen en te aaien. Begin december is de auteur van dit boek, James Bowen, te gast geweest bij RTL Late Night. Daar vertelde hij over zijn verhaal en dat van Bob, zijn kat. Bob is een straatkat die James overal naartoe volgde. Er is zelfs een film gemaakt over deze kat. Elly’s Choice heeft dit boek voor december uitgezocht, en ik denk dat het boek een geweldig kerstgevoel zal geven aan lezers. En anders, kijk dan hoe snoezig deze cover is! Alleen al daarom moet je dit boek hebben.


phobosPhobos – Victor Dixen
Een datingshow in de ruimte… hoe cool is dat?! Van bol.com kreeg ik €2,50 korting op een ebook, dus koos ik voor dit boek. Hij staat al tijden op mijn TBR lijstje, want het verhaal spreekt me erg aan! Ik denk echter dat ik hem nog even links laat liggen tot het volgende deel, in maart, uit zal komen. Dan kan ik meteen doorlezen in het verhaal. Ik begin de laatste tijd steeds meer van Sci-Fi boeken te houden, dus ik denk dat dit boek daar een leuke toevoeging op zal zijn! Echt een paar dagen nadat ik dit boek kocht, had uitgeverij Q een aanbieding waardoor ik nog goedkoper uit zou zijn, zelfs zonder kortingscode, maarja dat wist ik ook niet van tevoren.


duizend-hoogDuizend Hoog – Katharine McGee
Het decemberboek van de 7Days Reading Challenge. Ik mocht meedoen met de leesclub over dit boek. Ik heb het inmiddels gelezen en wat vond ik dit boek geweldig zeg! De drama is verslavend in dit boek. Normaal hou ik daar niet zo van, maar voor dit boek maak ik een uitzondering. Het las zo heerlijk weg. Echt een aanrader!


harry-potter-boeken

De Harry Potter – boeken die ik in december toe kon voegen aan mijn collectie!

Illustrated editions – J.K. Rowling, illustrated by Jim Kay
Sinds ik naar de Harry Potter pop-up store op Utrecht Centraal geweest ben, ben ik echt verliefd geworden op de illustrated editions van de Harry Potter boeken. Ze zijn gewoon zo mooi! Ik heb nog geen boekenset van de Harry Potter boeken, dus ik heb besloten de illustrated editions te sparen. Deze zullen later echt prachtig in mijn boekenkast staan! Bij bol.com was er in december één dag waarop deze boeken heel scherp afgeprijst waren, en toen heb ik meteen mijn slag geslagen en ze allebei gekocht. Heel blij mee! Nu de rest nog.

Harry Potter en het vervloekte kind – J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne
Het kerstcadeau wat ik van mijn schoonmoeder kreeg! Super toevallig, want ik had haar precies hetzelfde boek gegeven. Allebei hadden we bedacht dat we het boek wel van elkaar konden lenen als we het wilden lezen. Nu hebben we allebei een eigen exemplaar.

De Fantastic Beasts boeken
Deze twee heb ik van mijn vriend gekregen. Echt ongelofelijk lief! Ik was met hem in de boekhandel en hij wilde me wat cadeau doen. Toen zag hij de boeken van Fantastic Beasts en hij bedacht zich dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat deze boeken limited editions zijn. TOEN KOCHT HIJ ZE VOOR ME! Echt, soms wordt ik veel te veel verwend door hem. Zijn excuus was overigens dat dit meteen investeren voor later is, omdat onze boekenkast later in ons huis er natuurlijk prachtig uit moet komen te zien. Ook kreeg ik een Ravenclaw sjaal van hem, waardoor ik in het openbaar subtiel kan laten merken dat ik Harry Potter fan ben 😉


sneeuw-als-asSneeuw als As – Sara Raasch
Ik zag dit boek in de winkel liggen en ik was opslag verliefd. Wat een prachtige kaft heeft dit boek zeg! Het is zo shiny en heeft reliëf en holo… *zwijmel* En het wordt een serie, dus er zullen meer van dit soort boeken uit komen. Wat zullen ze mooi in mijn boekenkast staan… Hopelijk is het verhaal net zo mooi!

Ik dacht in eerste instantie dat dit boek te maken had met de Vuur en As serie, maar toen heb ik even gecheckt op GoodReads en bleek dat niet zo te zijn. Het ligt waarschijnlijk aan de titel dat ik dat dacht.


de-ontdekking-van-het-wezenlandDe ontdekking van het wezenland – Michiel Evers
Op een YA Facebook pagina zag ik dat de auteur van dit boek, Michiel Evers, zijn pas gepubliceerde boek promootte. Ik werd zelf al snel aangetrokken door de prachtige kaft, maar het verhaal klonk ook wel erg interessant. Ze krijgt namelijk een soort terugblik naar een vorig leven, en leert zo zichzelf en haar vriend veel beter kennen. Ik ben normaal niet zo van de spiriwierie paranormale verhalen, dus ik hoop dat het zweverige gehalte mee zal vallen. Dus niet dat ze gaan glaasje draaien en dergelijke, want dat lijkt me echt niks. Ik ben in ieder geval benieuwd!


the-cageThe Cage – Megan Shepherd
Alweer een boek met zo’n prachtige cover! Vorige week heb ik besloten toch nog naar het Yalfest te gaan en Megan Shepherd is één van de auteurs die op bezoek zal komen. Joost heeft mij het boek aangeraden om te lezen, en toen ik de volgende dag met mijn vriend in de boekhandel was, heeft hij het mij cadeau gedaan. Ik zal het gaan lezen voordat het Yalfest zal plaatsvinden.


carve-the-markCarve The Mark – Veronica Roth
Dit boek heb ik in het Engels in plaats van het Nederlands. Wanneer ik en mijn vriend gaan kijken voor boeken, houden we altijd in ons achterhoofd welk soort boek het mooist in onze boekenkast zal staan later. Toen ik de Nederlandse versie en de Engelse versie vergeleek, kwam ik tot de conclusie dat dat in dit geval de Engelse editie was. De Nederlandse is ook prachtig, maar de Engelse is een hardcover mét het heelal waar Carve The Mark zich afspeelt als reliëf op de kaft. Aangezien de prijs hetzelfde was, ging de keuze voor deze ene keer naar de Engelse versie.


cinder Cinder – Marissa Meyer
Om terug te komen op het vorige stukje, en boeken verzamelen die later prachtig in een boekenkast zouden staan, daar valt Cinder dus ook onder. The Lunar Chronicles is een serie die mij erg leuk lijkt om te lezen, en aangezien Blossom Books ze allemaal uit gaat geven in hardcover, kon ik deze niet laten liggen. Ik heb hem laten bestellen bij de boekhandel, omdat toen ik er was, ze hem niet binnen hadden. Gelukkig had ik nog een boekenbon en een vvv-bon en voelt dit boek dus als een echt cadeautje. Ik hoop dat ik dit verhaal tof vind, want dan komt de rest van de serie zeker weten ook in mijn boekenkast te staan!


Nou, dat was dan mijn bookhaul van december en januari bij elkaar. Uiteindelijk is de bookhaul een stuk groter geworden dan wat ik van tevoren gedacht had. Hoe zit dat bij jullie?