Een wat ander soort recensie dan normaal. Dit is namelijk geen leesboek, maar echt een boekje die je op de wc neerlegt en je dan af en toe eventjes oppakt. Wie kent het niet? Rumag. Het medium die vele cynische quotes verzint, om vervolgens op hun karakteristieke manier te noteren. Namelijk. Zo. Met. Allemaal. Puntjes. Tussendoor. Waardoor. Je. Steeds. Korte. Pauzes. Maakt. Tijdens. Het. Lezen.

Ik won dit boekje bij Hebban. Het zat in de bookjunkies united goodiebag. Dit boekje is er één uit een serie van drie, welke bestaat uit de thema’s Friends, Sex en Ex. Dit is de Friends editie, en er staan dus allemaal quotes in met het thematiek vrienden.

Omdat een uitgebreide recensie vrij lastig is bij een boekje als deze, schrijf ik hier maar een paar van mijn favoriete quotes uit het boekje op.

Realiseer je je weleens hoe gelukkig je bent, als je met vrienden in de auto aan het zingen bent?

Mijn beste vriendin is gewoon de beste. Zij haat alle mensen die ik haat. Uit principe.

Soms wil ik gewoon dat er iemand is die zegt: “Ik weet dat het even kut gaat, maar het komt goed met je. Hier, koffie.”

Laat ik al mijn vrienden even met een 200-delig snapchatverhaal bewijzen dat ik op een feestje zit.

Het Rumag. boekje is klein en stevig van formaat. Perfect om op de wc neer te leggen, zodat je, tijdens het doen van je behoefte, even lekker kan lachen om de cynische quotes waar altijd wel een kern van waarheid in te vinden is.


Wat is jouw favoriete Rumag. quote?