Afgelopen weekend zag ik een leuke winactie van de Donner op Facebook staan. Wanneer je een foto van jezelf instuurde waarbij je in je pyjama zat, maakte je kans op één van de drie exemplaren van Pyjamadagen die ze mochten verloten. Ik stuurde ook een foto in en tot mijn vreugde was ik één van de winnaars! Toen het boekje binnen kwam, ben ik er meteen in begonnen!

Het boekje is wat ik zelf een “wc-boekje” zou noemen. Zo’n boekje dat je bij het stapeltje magazines op de wc neerlegt, en je af en toe even inkijkt tijdens… Ja, je weet wel hahaha.
De stripfiguurtjes kende ik al langer. Ik volg Sarah Andersen op verschillende Social Media, en had dus al een paar van de strips die in het boekje staan voorbij zien komen. Dat maakt ze natuurlijk niet minder leuk. Ik heb echt hard op gelachen bij een hoop van de strips. Ze zijn zo geweldig en herkenbaar!

social-media-andersen

‘Social Media in het echt’ – Sarah Andersen

In het boekje worden er allemaal herkenbare situaties geschetst, zoals hoe het is om de hoodie van je vriendje te dragen, duizend notitieboekjes hebben, maar ze nooit gebruiken, en hoe het is om geconfronteerd te worden met het feit dat je de “volwassen” – leeftijd aan het naderen bent.

Dit boekje is de vertaalde versie van het originele boekje Adulthood is a myth. Ik vind het leuk dat het boek vertaald is, maar het had van mij niet gehoeven. De stripjes bevatten weinig tekst en zijn ook vrij simpel, dus iedereen die een klein beetje Engels kan, zou de stripjes kunnen lezen.

foto-02-03-17-20-06-40

‘Lezen voor het slapengaan’ – Sarah Andersen

Pyjamadagen is een leuke compilatie van de comics van Sarah Andersen. Het staat vol met hilarische, herkenbare strips die je lekker rustig op je gemakje kan doornemen. Hardop lachen gegarandeerd!


Kende jij de comics van Sarah Andersen al?