Titel: Cress
Serie: The Lunar Chronicles #3
Auteur: Marissa Meyer
Vertaler: Sandra C. Hessels
Uitgeverij: Blossom Books
Genre: Young Adult, Sci-Fi
Aantal bladzijdes: 568
ISBN: 9789020678925
Waardering:ย 5 sterren

Goodreads

PAS OP: Deze recensie bevat spoilers over Cinder en Scarlet. Lees deze recensie dus alleen als je die twee boeken al gelezen hebt!

Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders…

Cinder, kapitein Thorne, Scarlet en Wolf zijn ondertussen op de vlucht. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana ook op aarde de macht overneemt. Kan Cress hen daar misschien bij helpen?

Als de poging om Cress te redden niet zo loopt als gepland, valt de groep uiteen. Cress is eindelijk vrij, maar betaalt daarvoor een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets of niemand tussen haar geplande huwelijk met Kai te laten komen – zeker geen ontsnapt cyborgmeisje.

Cress, Scarlet en Cinder hadden misschien niet gedacht dat ze ooit de wereld zouden moeten redden, maar het lot van de aarde ligt nu toch echt in hun handen.

Terwijl ik deze recensie schrijf zit ik in Bonaire, met een boekkater van hier tot Nieuw-Beijing, en balend dat ik Levana en Winter niet meegenomen heb naar dit warme oord. Want wat was ik verslaafd aan het lezen van Cress zeg! Ik werd volledig in het verhaal gezogen en ik weet nu ook zeker dat ik mijn nieuwe favoriete serie gevonden heb!

In Cress leren we Cress kennen. Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet en werkt als hacker voor Koningin Levana. Ze is echter meer geinteresseerd in het helpen van Cinder en haar crew, en nadat zij contact met hen heeft weten te leggen, doen ze een poging haar te laten ontsnappen. Ondertussen komt het huwelijk tussen Levana en keizer Kai steeds dichterbij en moeten ze een manier vinden dit huwelijk koste wat het kost tegen te houden.

Cress is echt en ontzettend leuk en lief personage. Ze is grappig en onschuldig, overenthousiast, maar ook ontzettend slim! Ze deed met denken aan Rapunzel uit Tangled en elke keer wanneer ik vanuit haar oogpunt een stuk verhaal mocht lezen, werd ik ontzettend blij. Niet alleen Cress leer je beter in dit boek kennen, ook kapitein Thorne krijgt steeds meer aandacht en jeetje! Hij is echt mijn nieuwe fictional crush. Wat is hij grappig, leuk en charmant! Ik ben zo blij dat we hem in dit boek beter leren kennen!

Ondanks dat het boek vrij dik is, wist het boek me continu te boeien. Spannende stukken vol actie en rustigere stukjes wisselden elkaar af, maar zelfs de rustigere delen maakten het voor mij moeilijk om te stoppen met lezen. De worldbuilding in dit boek is fantastisch en het was alsof ik naast de karakters in het boek door deze gebieden liep. Zo echt voelden de gebieden aan.

Het einde van dit boek laat me ook echt niet meer los en doet me verlangen naar het lezen van meer! Ik wil weten hoe het verder gaat! Kunnen de boekenย Levana en Winter nog beter zijn dan Cress? De lat hiervoor ligt natuurlijk onwijs hoog en ik kan niet wachten daar achter te komen!

Ik heb mezelf helemaal kunnen verliezen in de wereld van The Lunar Chronicles en Cress vind ik echt het beste boek tot nu toe! Ik kan niet wachten de volgende delen te lezen uit mijn nieuwe favoriete serie!

Is Rapunzel ook een van jouw favoriete sprookjes?