Het jaar 2016 is afgelopen en daarmee is ook één van de challenges waar ik aan mee deed afgerond, namelijk de 7Days Reading Challenge. Elke maand moesten we een ander boek lezen en recenseren. Wanneer je alle boeken gerecenseerd hebt, doe je automatisch mee voor het Hebban Prijzengala. Vooral in het laatste gedeelte van 2016 heb ik veel boeken voor deze challenge gelezen, omdat ik een inhaalslag moest maken. Maar het is gelukt! Ik heb de challenge gehaald. Hierbij nog een overzicht van de boeken en wat ik van elk boek vond.


annaJanuari
Titel:
 Anna
Auteur: Niccolò Ammaniti
Waardering: 2-sterren
Het eerste boek van de challenge, en meteen het enige boek van 2016 die ik niet uitgelezen heb. Het wat niets voor mij. Ik vond het boek heel luguber en vreemd geschreven. Wel was het erg poëtisch. Ik denk zeker dat er mensen zijn die een boek als dit kunnen waarderen, maar ik val daar niet tussen. De cover is wel heel erg mooi!


nodigFebruari 
Titel: Nodig
Auteur: Joelle Charbonneau
Waardering: 4,5 ster
Wat een ongelofelijk spannend boek was dit! De Test-serie van deze auteur vond ik niets, maar deze YA thriller vond ik echt geweldig! Ik kon niet stoppen met lezen. Het was een boek dat je eigenlijk ook een soort spiegeltje voor houdt over internetgebruik en hebzucht. Ik las dit boek op vakantie, en ik vond het zo jammer toen ik het uit had. Ik wilde meer!


duizend-stukjes-van-jouMaart
Titel: 
Duizend stukjes van jou
Auteur: Claudia Gray
Waardering: 3,5 ster
Ik was één van de gelukkige winnaars van dit boek en wat was ik blij zeg! De kaft is echt een beauty en het verhaal is super origineel. Reizen door dimensies is iets wat ik nog niet eerder in een verhaal zag. Hierdoor leer je steeds nieuwe werelden kennen. Ik heb van dit verhaal, en inmiddels ook het vervolg, erg genoten!


de-appeltaart-van-hoopApril
Titel:
De appeltaart van hoop
Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Waardering: 5 sterren
Dit boek zou ik meer een jeugdboek noemen dan young adult, maar man, wat was dit boek mooi! Ik heb ontzettend meegeleefd met de karakters, en sommige personages ook echt gehaat. Ik kan niet meer normaal appeltaart eten, zonder aan dit boek te denken. Het is een aandoenlijk boek, en ik ben ook heel blij dat ik dit boek ook gewonnen had. Staat ook prachtig in mijn boekenkast namelijk.


armadaMei
Titel:
Armada
Auteur: Ernest Cline
Waardering: 4 sterren
Dit boek heb ik pas in december uitgelezen, maar oh, wat is dit boek leuk zeg! Het was het eerste sci-fi boek wat ik gelezen heb waar aliens in voor kwamen. Ik had totaal geen idee of ik dat leuk zou vinden, maar ik vond het echt geweldig! Ik wil heel graag het andere boek van Ernest Cline, Ready Player One, ook lezen. Dit boek kwam ik overigens ook overal tegen toen ik op vakantie was in Stockholm. Super leuk!


mij-niet-gezienJuni
Titel:
Mij niet gezien
Auteur: Meg Rosoff
Waardering: 3 sterren
Dit boek is eigenlijk een boek wat me wel aangenaam verrast heeft. Het had een interessant verhaal, en het heeft me vermaakt. Maar verder zou ik het niet echt aan mensen aanbevelen. Vond het wel leuk om gelezen te hebben.


hallo-tot-ziens-en-alles-daartussenJuli
Titel:
Hallo, tot ziens en alles daartussen
Auteur: Jennifer E. Smith
Waardering: 4 sterren
Dit boek heeft me echt een gebroken hart gegeven. Man oh man… the feels! Ik had echt een feelgood nodig om van dit boek bij te komen. Het was erg goed geschreven en je hebt het eigenlijk zo uit. De vormgeving van het boek is ook prachtig. Ook heel bijzonder dat dit hele verhaal zich in één nacht afspeelt. Ondanks de korte tijdspanne, leer je de personages erg goed kennen!


unpluggedAugustus
Titel:
Unplugged
Auteur: Donna Freitas
Waardering: 2,5 ster
Een boek wat ik gewonnen heb en met een ontzettend gaaf concept. Het leven in een virtuele wereld was iets wat erg leuk was om over te lezen. Maar al gauw werd dit boek mij te langdradig. Het boek is vrij dik en ik kwam er maar lastig doorheen. De echte actie in het verhaal kwam naar mijn smaak wat te laat. Misschien dat het tweede boek in deze serie mij meer bevalt.


de-gracesSeptember
Titel:
De Graces
Auteur: Laure Eve
Waardering: 4 sterren
Dit is een boek wat ik niet gewonnen heb, maar wel fysiek móest hebben! Laure Eve kwam naar Nederland tijdens de Literatour-week en daar heb ik dit boek laten signeren. Ze was echt ontzettend stoer! Het stoere, alternatieve karakter van de schrijfster is ook terug te vinden in het boek. Het is een erg bijzonder verhaal ook. Ik ben erg benieuwd wat er in het volgende deel gebeuren gaat!


dit-laaiende-vuurOktober
Titel:
Dit laaiende vuur
Auteur: Estelle Laure
Waardering: 2,5 ster
Een van de boeken die ik gewonnen heb, maar naast dat de kaft echt heel mooi is, zal mij denk ik niet zoveel van dit boek bij blijven. Het verhaal sprak me totaal niet aan, en zelfs als ik nu nog er aan terug denk, kan ik weinig concreets over dit boek kwijt. Er zat weinig memorabels aan dit verhaal, vond ik.


sterrenstofNovember
Titel:
Sterrenstof
Auteur: Krystal Sutherland
Waardering: 3,5 ster
Sterrenstof is een heerlijk boek voor tussendoor te lezen. Een contemporary verhaal met een toch wel een heftig tintje. Het deed me heel erg denken aan de boeken van John Green. De cover is ook echt prachtig! Ook is mijn exemplaar van Sterrenstof gesigneerd, omdat Krystal Sutherland in Nederland geweest is. Erg blij mee!


duizend-hoogDecember
Titel:
Duizend Hoog
Auteur: Katharine McGee
Waardering: 5 sterren
En dan het laaste boek van de challenge en ook mijn favoriete boek. Wat is dit boek geweldig zeg! Glamour, sci-fi, drama, romantiek… Het boek had het allemaal. Ik heb onwijs genoten van dit boek. Het was ook zo spannend! Ik ben dan ook heel blij dat ik mee mocht doen aan de leesclub van dit boek op hebban. Ik kan ook echt niet wachten op deel twee!


De 7Days Reading Challenge was voor mij echt een leuke uitdaging. Ik heb ook nieuwe genre’s ontdekt, zoals het sci-fi genre. Ik heb erg genoten van Armada en Duizend stukjes van jou, en wil graag meer van dit soort boeken lezen. Mijn favoriete boek van deze challenge is Duizend Hoog geweest, en mijn minst favoriete Anna. Ik vind het jammer dat deze challenge niet door gaat in 2017, maar ik ben blij dat ik de challenge van 2016 wel helemaal heb kunnen voltooien!


Heb jij meegedaan aan de 7DaysRC en heb je hem gehaald?